Plezalna stena doma

Rate this post

Plezalna stena doma – da ali ne?

V današnjem svetu hitrega tempa velikokrat ostajamo ločeni od narave in nekaterih elementarnih gibanj, med katere zagotovo sodi tudi plezanje. Plezalna stena doma je zato odličen pripomoček in bližnjica do razvoja specifičnih motoričnih sposobnosti, kar je pomembno predvsem za otroke. Plezanje je zraven fizične vadbe tudi mentalni trening načrtovanja. V članku [1] zasledimo trditev, da je naše telo grajeno za plezanje in vgrajeno v naš DNA.

Zakaj nam koristi plezanje?

plezalna stena doma

Evolucija razvoja človeka temelji na tem, da smo se razvili iz primatov, ki so živeli na drevesih. S  prehodom na hojo na tleh se je človeško telo posledično zelo spremenilo. Danes se srečujemo s številnimi bolezenskimi  znaki, ki so posledica prisiljene drže.  Zaradi tega je plezanje koristno in potrebno za vse generacije in ne samo za otroke.

Za samo vadbo elementov plezanja ne potrebujemo velikih plezalnih sten, zato je plezalna stena za doma lahko umeščena v naše stanovanjske prostore. Na spletni strani najdete navedene različne vrste plezalnih sten. Prav tako je cena plezalne stene dosegljiva povprečni situirani družini kar se lahko pozna pri manjšem obsegu stroškov za plezalne centre.

 

 

Kako izgleda domača plezalna stena (ki tudi ni pretirano draga)?

plezalna stena eclimber

Motivacijo in stimulacijo za plezanje smo v Krealu skupaj s partnerji zato postavili na prvo mesto ter razvili nekaj sistemov, ki s svetlobnimi in zvočnimi učinki vzpodbujajo k intenzivni vadbi in tekmovalnosti. Našim uporabnikom pa želimo ponuditi še bistveno več, predvsem v cilju učenja skozi igro.

Ključna funkcionalnost, ki jo predstavlja sistem Kreal eClimber  je izbira, vodenje in spremljanje vadbe plezanja, ki je krmiljeno preko mobilne in spletne aplikacije. Sistem plezalne stene na ta način omogoča učinkovito vadbo ter izmenjavo informacij z izkušenimi plezalci in trenerji. Vadba plezanja se prične pri vadbi oprijemov, ki ne potrebuje velikih plezalnih sten, kar potrjuje tudi šampionka Mina MARKOVIČ.

 

 

 

Načrtovanje in izdelava stene zahteva poglobljena  znanja, zato so v razvoj vključeni tehnološki partnerji [2] in plezalci, ki jim je plezanje šport, zabava, posel ter predvsem način življenja  No.1 Climbing Wall™.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top